joi, 26 februarie 2015

Oul sau gaina :)

     Pornind de la premisa  "omul cand nu are de lucru, isi face", asa a aparut si marea dilema a             "inteleptilor lumii" : Ce a existat prima data, oul sau gaina?
      Fara a ne lasa gandurile sa se risipeasca pe acest subiect, ieri, in timp ce D.(6) era la ora de pian, am invatat impreuna cu R(3) care este ciclul de viata al gainii.
      Am inceput printr-o intrebare simpla: " Iubita mamii, ia spune ce a existat prima data pe pamant, oul sau gaina?"....la care R a inceput sa rada si a raspuns( mirata ca eu " nu stiu"): " Mami, Dumnezeu a facut gaina care face oua".
          Draga de ea, auzise de multe ori cum Dumnezeu a creat toate lucrurile si fiintele, si i-am mai citi acum inca o data:" Dumnezeu a zis: "Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor." Şi aşa a fost. A facut Dumnezeu fiarele salbatice dupa felul lor, si animalele domestice dupa felul lor, si toate taratoarele pamantului dupa felul lor. Si a vazut Dumnezeu ca este bine.- Genesa 1: 24, 25).
       A printat apoi de aici cartonasele explicative cu ciclul de viata al gainilor, si de aici schema  dupa care am potrivit cartonasele:
      I-am explicat cum totul este ca un lant care a inceput de la  gaina (si cocos) si se repeta la nesfarsit


     Am facut apoi un  craft inspirat de aici  la care am folosit hartie colorata, lipici( am folosit si putin aracet pentru a lipi cuibul) , niste resturi ascutite de la creioane,un marker si putina vopsea( de apa):




  si iata ce a iesit:

        
       Bucuria a fost mare la final, pentru ca i-am lipit lucrarea pe usa din camera ei, iar cand s-a intors surioara i-a povestit pas cu pas tot ce a invatat si a facut.
Sweet!Sweet!Sweet!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

related post

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...